Boodschappenlijst

Na het zien van de wekelijkse aflevering kun je nu je boodschappenlijst samenstellen. Hieronder vind je per aflevering het recept oftewel je boodschappenlijst. Elke aflevering is dus voor jou bedoeld als instructie en met de boodschappenlijst kun je het gerecht samenstellen. Wees creatief en probeer gerust andere mogelijkheden. Stel suggesties voor op Facebook. Leuk! Op die manier kunnen we met ons allen leuke ideeën uitwisselen. Ga naar de markt en leer leuke mensen kennen. Wij zien alleen maar voordelen. Veel kookplezier en alvast eet smakelijk.

15 januari - Aflevering 6

Tip:
Serveer met een frisse salade en bijvoorbeeld komkommerplakjes, azijn en een eetlepel honing.

    Kip ragoût met paddenstoelen (4 personen)

    • 4 plakjes Bladerdeeg
    • 300 gr. Kip
    • 1 Ei
    • 300 gr. Paddenstoelen mix
    • 400 ml. Bouillon (kip)
    • 200 ml. Melk
    • 1 Ui
    • 1 teentje Knoflook
    • Selderij
    • Prei
    • Kruiden
    • Bloem/meel (Dikke Willem)
    • Kerriepoeder

    Deel de boodschappenlijst:

    8 januari - Aflevering 5

    Tip:
    Varieer eens met de groenten

      Stamppotje met Bal

      • 1 kg. Aardappelen
      • 500 gr. Spruiten
      • 250 gr. Champignons
      • 3 uien
      • 2 teentjes Knoflook
      • ± 100 ml. Yoghurt
      • 400 gr. Gehakt
      • 1 ei
      • 100 gr. Paneer
      • 2 eetlepels Ketjap
      • 1 eetlepel Mosterd
      • Peper/Zout

      Deel de boodschappenlijst:

      1 januari - Aflevering 4

      Tip:
      Probeer eens met minder of zelfs geen zout te koken. Laat de kruiden en specerijen hun werk doen om zodoende de smaak te laten bepalen.

        Volkoren pasta schotel met lamsgehakt (4 personen)

        • 50 gr. ongekookte Volkoren pasta (p.p.)
        • 300 gr. Lamsgehakt
        • 2 uien
        • 2 teentjes Knoflook
        • 1 Prei
        • 200 gr. Champignons
        • 1 Aubergine
        • 1 Courgette
        • Verse kruiden
        • Piment/pittig
        • Kaas
        • 250 gr. Mascarpone
        • 3 eieren

        Deel de boodschappenlijst:

        18 december - Aflevering 3

        Tip:
        Om de champignonsaus iets in te dikken hoeft dit niet met maizena of iets degelijks (dit blijft toch maar in het keukenkastje staan). Probeer gerust een beetje ``Dikke Willem`` te maken. Mix een klein beetje bloem met water tot je een papje hebt. Doe hiervan een beetje bij de warme saus en kijk of het de gewenste dikte wordt. Laat het uiteraard even een beetje door garen.

          Kerstmenu 2017 (4 personen)

          • 1x Pompoen
          • 1 Bouillonblokje
          • Geitenkaas
          • 250 gr. Champignons
          • 3 uien
          • 4x teentje Knoflook
          • 1 Rode Peper
          • 250 ml. Kookroom
          • 600 gr. Zoete aardappel
          • ± 20 Cherrytomaatjes
          • Bieslook
          • ± 100 ml. Yoghurt
          • 200 gr. Macarpone
          • 200 ml. Slagroom
          • 2 eetlepels oploskoffie
          • Honing
          • Lange vingers

          Deel de boodschappenlijst:

          11 december - Aflevering 2

          Tip:
          Gebruik bij het paneren van het vlees maar één hand. Je zult zien dat je jouw andere hand voor andere dingen nodig hebt.

            Kipschnitzel (4 personen)

            • 4x Kippendij filet
            • 1 kg Roerbakgroentes (wat je zelf lekker vindt)
            • 1 Ei

            • Flinke scheut melk
            • Paneermeel
            • 4 grote bonken Aardappel
            • 200 ml. Yoghurt
            • 2 teentjes knoflook
            • Flinke scheut Chillysaus
            • Roomboter
            • Zonnebloemolie
            • Peper/zout
            • Aluminiumfolie

            Deel de boodschappenlijst:

            4 december 2017 - Aflevering 1

            Tip:
            Om de croutons krokant te krijgen, kunnen ze ook in de oven. Besprenkel deze eerst met wat olijfolie, peper en zout. Zet dan de oven ongeveer 30 minuten op 140 graden en schudt het geheel ongeveer op de helft van de tijd om ze totaal te kleuren.

              Maaltijdsoep van Groene Kool (4 personen)

              • 400 gr. Aardappel
              • 1 Groene Kool
              • 2 Bouillonblokjes
              • ± 2 liter water
              • 300 gr. Turkse worst of Chorizo
              • 4x Kip
              • 1 Ui
              • 1 teentje Knoflook

              Deel de boodschappenlijst: