Boodschappenlijst

Na het zien van de wekelijkse aflevering kun je nu je boodschappenlijst samenstellen. Hieronder vind je per aflevering het recept oftewel je boodschappenlijst. Elke aflevering is dus voor jou bedoeld als instructie en met de boodschappenlijst kun je het gerecht samenstellen. Wees creatief en probeer gerust andere mogelijkheden. Stel suggesties voor op Facebook. Leuk! Op die manier kunnen we met ons allen leuke ideeën uitwisselen. Ga naar de markt en leer leuke mensen kennen. Wij zien alleen maar voordelen. Veel kookplezier en alvast eet smakelijk.

5 maart - Aflevering 13

Tip:
Kijk eens op de markt of er een goedkope vis voorhanden is of iets in de uitverkoop. Het hoeft niet altijd met de duurdere soorten. Bijvoorbeeld afsnijsel van zalm of koolvis.

    Bouillabaisse (4 personen; met wethouder Karsten Klein)

    • 1 Pompoen
    • 1 Venkel
    • 1/2 Prei
    • 300 gr. Wortel
    • 1 of 2 blokjes Visbouillon
    • 4 Aardappelen
    • 1 Paprika
    • 1 Broccoli
    • 1/2 Bloemkool
    • 500 gr. Vis (mix)
    • 2 flinke plakken Sinaasappel
    • 1 Ui
    • 1 teentje Knoflook
    • 1 blikje Tomatenblokjes
    • Verse kruiden (dille/peterselie/rozemarijn/bieslook)
    • 1 eetlepel per soepkom Yoghurt
    • Croutons

    Deel de boodschappenlijst:

    26 februari - Aflevering 12

    Tip:
    Beetje kaas erover en gratineren maar...

      Courgette gevuld met Zalm (2 personen)

      • 2x Courgette
      • 200 gr. Zalmfilet
      • 300 gr. Krielaardappeltjes
      • 1x Cottage cheese
      • 1 eetlepel Mosterd
      • 2 grote Champignons
      • 1/3 Prei
      • 1 Ui
      • 1 teentje Knoflook
      • Verse kruiden
      • Peper en zout
      • Rozemarijn
      • Olijfolie

      Deel de boodschappenlijst:

      19 februari - Aflevering 11

      Tip:
      Pas op met de kruiden/smaakmakers. Je kunt het er niet afhalen, maar wel bij doen. Eerst proeven als het klaar is en dan evt smaak toevoegen.

        Nasi (4 personen)

        • Nasi:
        • 1 koffiekopje Droogkokende rijst (per persoon)
        • 1 Ui
        • 1 Knoflook teen
        • 4 grote Champignons
        • 1/2 Rode paprika
        • 2/3 pot Doperwtjes
        • 3 eetlepels Ketjap manis
        • 1 eetlepel Sojasaus
        • 1/2 eetlepel Sambal
        • 1/3 eetlepel Koreander
        • snufje Komijnpoeder
        • Pindasaus:
        • 300 ml Water
        • 2 eetlepels Ketjap manis
        • 1 eetlepel Sojasaus
        • 1/2 eetlepel Sambal
        • 1 eetlepel Suiker
        • snufje Koreander
        • 1/2 pot Pindakaas

        Deel de boodschappenlijst:

        12 februari - Aflevering 10

        Tip:
        Koken en genieten maar!

          Cottage Pie

          • 2 grote Zoete Aardappelen
          • 2 eetlepels Yoghurt
          • 1 Ui
          • 1 teentje Knoflook
          • Wortel
          • Pastinaak
          • 300 gr. Paddenstoelen
          • 250 gr. Lams- of Rundergehakt
          • 1 blikje gepelde Tomaat
          • Kaas

          Deel de boodschappenlijst:

          5 februari - Aflevering 9

          Tip:
          Mocht het geheel net iets te pittig zijn, meng het dan met wat yoghurt. Dit verzacht het geheel. De toe te voegen groentes zijn natuurlijk naar eigen inzicht. In het seizoen zijn bijvoorbeeld paddenstoelen erg lekker om het geheel aan te vullen.

          Naanbrood is inmiddels bij de meeste supermarkten verkrijgbaar; dit houdt het recept origineel.

            Curry garnalen (4 personen)

            • 1 blikje Kokos melk
            • 300 gr. Garnalen (gepeld)
            • 100 gr. Rode Curry pasta
            • 1 blikje Tomatenblokjes
            • 300 gr. Wortel
            • 300 gr. Snijbonen
            • 2 Uien
            • 2 teentjes Knoflook
            • 1 Rode Peper
            • Koriander
            • snufje Komijn
            • 4 plakjes Gember (1/2 cm groot)
            • 2x Sereh (Citroengras)

            Deel de boodschappenlijst:

            29 januari - Aflevering 8

            Tip:
            Ondanks dat de alcohol van de witte wijn verdwijnt, is een citroenschijfje ook een goede vervanger om een beetje meer vocht aan de zalm toe te voegen.

              Zalm en Papillotte met Knoflook-pasta (4 personen)

              • 4x Zalmfilét
              • 50 gr. Pasta ongekookt p.p.
              • Mosterd
              • Witte wijn (scheutje)
              • Aluminiumfolie
              • Basilicum
              • Peterselie
              • 1 Ui
              • 4 teentjes Knoflook
              • Olijfolie
              • Peper/Zout

              Deel de boodschappenlijst:

              22 januari - Aflevering 7

              Tip:
              Gebruik een halve paprika en een halve uitgeholde courgette om te vullen. Ook een halve appel in kleine blokjes door het mengsel is superlekker.

                Vegetarisch (4 personen)

                • 4 Paprika's
                • 30 gr. Ongekookte Rijst p.p.
                • Nootjes (alles is lekker en ongezout)
                • Geitenkaas
                • 1/2 Courgette
                • 4 Champignons
                • Bosui
                • 1 Ui
                • 2 teentjes Knoflook
                • 2 eetlepels Yoghurt
                • Honing
                • Peper/Zout

                Deel de boodschappenlijst:

                15 januari - Aflevering 6

                Tip:
                Serveer met een frisse salade en bijvoorbeeld komkommerplakjes, azijn en een eetlepel honing.

                  Kip ragoût met paddenstoelen (4 personen)

                  • 4 plakjes Bladerdeeg
                  • 300 gr. Kip
                  • 1 Ei
                  • 300 gr. Paddenstoelen mix
                  • 400 ml. Bouillon (kip)
                  • 200 ml. Melk
                  • 1 Ui
                  • 1 teentje Knoflook
                  • Selderij
                  • Prei
                  • Kruiden
                  • Bloem/meel (Dikke Willem)
                  • Kerriepoeder

                  Deel de boodschappenlijst:

                  8 januari - Aflevering 5

                  Tip:
                  Varieer eens met de groenten

                    Stamppotje met Bal

                    • 1 kg. Aardappelen
                    • 500 gr. Spruiten
                    • 250 gr. Champignons
                    • 3 uien
                    • 2 teentjes Knoflook
                    • ± 100 ml. Yoghurt
                    • 400 gr. Gehakt
                    • 1 ei
                    • 100 gr. Paneer
                    • 2 eetlepels Ketjap
                    • 1 eetlepel Mosterd
                    • Peper/Zout

                    Deel de boodschappenlijst:

                    1 januari - Aflevering 4

                    Tip:
                    Probeer eens met minder of zelfs geen zout te koken. Laat de kruiden en specerijen hun werk doen om zodoende de smaak te laten bepalen.

                      Volkoren pasta schotel met lamsgehakt (4 personen)

                      • 50 gr. ongekookte Volkoren pasta (p.p.)
                      • 300 gr. Lamsgehakt
                      • 2 uien
                      • 2 teentjes Knoflook
                      • 1 Prei
                      • 200 gr. Champignons
                      • 1 Aubergine
                      • 1 Courgette
                      • Verse kruiden
                      • Piment/pittig
                      • Kaas
                      • 250 gr. Mascarpone
                      • 3 eieren

                      Deel de boodschappenlijst:

                      18 december - Aflevering 3

                      Tip:
                      Om de champignonsaus iets in te dikken hoeft dit niet met maizena of iets degelijks (dit blijft toch maar in het keukenkastje staan). Probeer gerust een beetje ``Dikke Willem`` te maken. Mix een klein beetje bloem met water tot je een papje hebt. Doe hiervan een beetje bij de warme saus en kijk of het de gewenste dikte wordt. Laat het uiteraard even een beetje door garen.

                        Kerstmenu 2017 (4 personen)

                        • 1x Pompoen
                        • 1 Bouillonblokje
                        • Geitenkaas
                        • 250 gr. Champignons
                        • 3 uien
                        • 4x teentje Knoflook
                        • 1 Rode Peper
                        • 250 ml. Kookroom
                        • 600 gr. Zoete aardappel
                        • ± 20 Cherrytomaatjes
                        • Bieslook
                        • ± 100 ml. Yoghurt
                        • 200 gr. Macarpone
                        • 200 ml. Slagroom
                        • 2 eetlepels oploskoffie
                        • Honing
                        • Lange vingers

                        Deel de boodschappenlijst:

                        11 december - Aflevering 2

                        Tip:
                        Gebruik bij het paneren van het vlees maar één hand. Je zult zien dat je jouw andere hand voor andere dingen nodig hebt.

                          Kipschnitzel (4 personen)

                          • 4x Kippendij filet
                          • 1 kg Roerbakgroentes (wat je zelf lekker vindt)
                          • 1 Ei

                          • Flinke scheut melk
                          • Paneermeel
                          • 4 grote bonken Aardappel
                          • 200 ml. Yoghurt
                          • 2 teentjes knoflook
                          • Flinke scheut Chillysaus
                          • Roomboter
                          • Zonnebloemolie
                          • Peper/zout
                          • Aluminiumfolie

                          Deel de boodschappenlijst:

                          4 december 2017 - Aflevering 1

                          Tip:
                          Om de croutons krokant te krijgen, kunnen ze ook in de oven. Besprenkel deze eerst met wat olijfolie, peper en zout. Zet dan de oven ongeveer 30 minuten op 140 graden en schudt het geheel ongeveer op de helft van de tijd om ze totaal te kleuren.

                            Maaltijdsoep van Groene Kool (4 personen)

                            • 400 gr. Aardappel
                            • 1 Groene Kool
                            • 2 Bouillonblokjes
                            • ± 2 liter water
                            • 300 gr. Turkse worst of Chorizo
                            • 4x Kip
                            • 1 Ui
                            • 1 teentje Knoflook

                            Deel de boodschappenlijst: